Blog Arşivi

27 Ağustos 2016 Cumartesi

FETHULLAH GÜLEN'İN HAÇLI SEVGİSİ

Fethullah Gülen denen akıl yoksunu kaçkın yeni bir hezeyanını daha ortaya döktü. Aslından haçlılar ne kadar namuslu ve saygılı insanlarmış da biz tanıyamamışız! Gerçekten haçlıların kırmızı çizgileri var mıydı? Haçlılar Müslüman kadınlara ve kızlara ilişmediler mi? Haçlılar Müslümanların mabedlerine ilişmediler mi? Konuyu daha iyi anlamak ve Fethullah'ın nasıl bir cahillik okyanusunda yüzdüğünü kavramak için haçlıları tanımaya çalışalım.


Haçlı Seferleri 

Tarihte haçlı seferleri 1096-1270 tarihleri arasında sekiz kez düzenlenmiştir.(Yazımız Haçlı seferlerinin tamamının ayrıntısını anlatmak için değilde, haçlı seferlerinin ana mantığını anlamak üzerine yazılmıştır.) Haçlı seferlerinin başlama nedeni Hz. İsa'nın mezarının bulunduğu Kudüs'ün Müslümanların elinde olması ve Kudüs'ün Müslümanların elinden alınmak istenmesi idiKudüs'ün Müslümanların elinden alınması gerektiğini savunan ve haçlı seferlerinin başlamasını sağlayan kişi Katolik Hristiyan aleminin başı olan Papa'dır. Papa haçlı seferlerinin gerçekleşmesi için Hristiyanlara vaatler saçmış, taasubuna milyonlarca kişiyi de ortak etmiştir. Bu seferlerin başlama nedeni anlaşılır gibi değildir çünkü Hristiyanlar hiçbir kısıtlamaya maruz kalmadan Kudüs'ü ziyaret edebiliyor, özgürce ibadetlerini gerçekleştire biliyorlardı.

Hakikatte Hristiyanlığın İslamiyete duyduğu husumet bu seferlerin başlangıç nedenidir. Haçlı seferleri milyonlarca insanın kanının dökülmesini sağlayan gayri meşru seferlerdir.  

Haçlılar Orta Avrupa'dan çıkıp Anadolu'ya doğru ilerlerken Tuna boyunda hayatını sürdüren yerli halklarla çatışmaya girmişyağmalama yapmıştır. 

Fakat gerçek manada Haçlıların şiddet ve mezaliminin ilk durağı Bizans'ın başkenti İstanbul'dur. Haçlılar İstanbul'u adeta talan etmişler, mabetleri soymuşlar, insanları öldürmüşlerdir. Bizans kralları haçlı seferleri nedeniyle İstanbul'a gelen haçlıları İstanbul'dan atmak için büyük çaba sarf etmişlerdir. 4.Haçlı seferinde Haçlıları başından atamayan Bizans Krallığı İstanbul'u terk etmek zorunda kalmıştı. Bunun üzerine  İstanbul da Latin İmparatorluğu(1204-1261) kuruldu. 

Haçlıların nihai hedefi Kudüs'tü. Haçlılar Kudüs'ü birinci haçlı seferinde bir süreliğine ele geçirmelerine rağmen, Müslümanların akınlarına karşı çaresiz kaldılar ve Kudüs'ü kaybettiler. Haçlılar tekrardan Kudüs'ü almak için sefer düzenleyip durdular fakat düzenledikleri her sefer kendi sonlarının başlangıcıydı. İslami Cihad ruhu, Hristiyan taassubuna galip gelmişti.


Haçlıların Kudüs'te yaptığı katliamları daha iyi anlamak için tarihte yaşanmış bir vaka :

Haçlıların Kudüs'e girişi pek kanlı, pek zalimane idi. Batının bu serseri mutaassıpları, önlerine geleni kesiyorlar, günahsız ahaliyi kılıçtan geçiriyorlardı. Bütün halk Hz.Ömer Camii'ne iltica etmişlerdi. Haçlılar, mabetlere saygıyıda nazar-ı itibara almamışlar, Hz. Ömer Camii'nde o kadar insan kanı dökmüşlerdeki, masum ve bigünah, ayaklar altında kalan İslam cesetleri kanlar üzerinde yüzmeye başlamıştı. O derece ki, Senyobos(Seignobos)'un da tasdikine göre :'' Cami-i Ömer'de İslam kanı atlı bir süvarinin dizlerine kadar çıkacak bir dereceyi bulmuştu.''  1

Haçlıların Müslüman katliamı gerçekleştirdiği Kudüs'teki Hz. Ömer Cami'nin diğer adı ''Kubbet-üs-Sahra''dır. 


Anlaşılacağı üzere Haçlıların geçtiği her yerde kargaşa baş göstermiş, Haçlı seferleri boyunca öldürmeler ve cinayetler, yağmalar ve alçaklıklar birbirini takip etmişti.

Fetullah'ın Haçlı Sevgisi

Bölücü terör örgütü FETÖ'nün ABD'de yaşayan elebaşı Fetullah'ın yayınlanan son propaganda videosunda haçlılar ile ilgili şu ifadeleri kullandı:


''Haçlı’nın ülkenizi işgal etmesi çok tehlikeli değildir. Çünkü sizinle onlar arasında kırmızı çizgiler vardır. Bir kere onlar sizin kadınınıza kızınıza ilişmezler. Mabedinize ilişmezler. İlişmemiş Haçlılar.'' 2

Fetullah'ın haçlılar ile ilgili söylediği sözlere şaşırılmaması gerekir. Zira Fetullah 1998 yılında Papa II. John Paul'a yazdığı mektupta papalık misyonunun parçası olduğunu ifade etmiştir.
Papa'nın dinler arası diyolag adı altında sinsi bir planı vardır. Türkiye de dinler arası diyalog fitnesinin farkına varıp gerçekleri anlatan Kadir Mısıroğlu3 ve birkaç kişi dışında kimse yoktur. Fettullah'ın sağ kolu olduğunu iddia edip televizyonları gezen şahısların dinler arası diyalog fitnesinden bahsetmemesi de ilginçtir.
Dinler arası diyalog planı İslam dünyası'nın sahip olduğu dini değerleri yok etmek, Hristiyanlığı şirin göstermek için tedavüle sokulmuş haçlı projesidir. Papa'nın dinler arası diyalog projesinin Türkiye ayağını yürüten kişi Fettullah'dır. Papa'nın dinler arası diyalog projesini uygulamak için bazı ülkelerde gizli kardinalleri olduğu biliniyor. Türkiye de Diyalog projesinin en büyük savunucusu ve uygulayıcısı Fetullah'ın gizli kardinal olması kuvvetle muhtemeldir. Bu sebeple haçlıların misyonunun 21. yüzyıl daki temsilcilerinden biri de Fetullah'dır. FETÖ'nün 15 Temmuz da ki darbe girişimi yeni bir haçlı seferi girişimidir. 



Tarihteki haçlı seferleri kan, gözyaşı ve hastalıktan başka bir şey getirmediyse, 21.yüzyıl daki haçlı seferlerinin de gayesi de kan ve gözyaşıdır. Tarihteki haçlı seferleri nasıl boşa çıkmışsa 21.yüzyıl daki haçlı seferleri de boşa çıkacaktır. 

Bu millet 15 Temmuz gecesi Alparslan'ın, Fatih Sultan Mehmed'in, Abdülhamid Han'ın torunları olduğunu ispat etmiş, asli hüviyetine dönme arzusunu ortaya koymuştur. 

Müslümanlar üzerine yapılan Haçlı Seferlerinden sonra nasıl İslam dünyasına altın çağlarından birini yaşatan Osmanlı İmparatorluğu doğmuşsa. 21.yüzyıl daki haçlı seferlerinden sonra da İslam dünyası'nın tekrar altın çağlarından birini yaşamasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.



DİPNOTLAR

1- Ahmet Refik Altınay, Haçlılar(1095-1291), 1913, S.52-53

2- http://www.ensonhaber.com/feto-elebasi-gulenden-haclilar-guzellemesi-2016-08-22.html

3-  https://www.youtube.com/watch?v=8iMteOyZ3rM(Fethullah Gülen ihaneti-1995)
     https://www.youtube.com/watch?v=S3jsQTqsvpk( Dinler Arası Diyalog ve Fethullah Gülen-1)
     https://www.youtube.com/watch?v=AnkP2aIeF_M( Dinler Arası Diyalog ve Fethullah Gülen-2)
    


MEHMET ENES DEVEBACAK
 KARABAĞLAR/İZMİR
23.08.2016


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder